De meerwaarde van een interieurarchitect

5 Optie 1a

Wilt u uitbreiden, verbouwen of nieuw bouwen? Heeft u behoefte aan deskundigheid, ervaring en meedenken in goede oplossingen? Iemand die weet wat er allemaal bij een verbouwing of grote verandering van uw gebouw komt kijken? Praat eens met een interieurarchitect.

Een goede interieurarchitect is iemand die zich voortdurend inleeft in de gebruikers van een gebouw. Iemand die niet alleen een goed toegepast ontwerp kan maken, maar ook goed kan plannen, budgetteren en communiceren met opdrachtgevers, andere adviseurs, aannemer, etc.

Het werk van een interieurarchitect gaat veel verder dan het stylen van een ruimte. Onze gebouwde omgeving is van grote invloed op hoe we alles ervaren. De interieurarchitect analyseert de wensen van de gebruiker/opdrachtgever en de mogelijkheden van een gebouw. Hij/zij maakt complete indelings- en interieurontwerpen, waarbij ook bouwkundige ingrepen niet zijn uitgesloten. Een interieurarchitect komt niet alleen met creatieve ideeën, maar heeft ook technische kennis, is voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied, heeft contacten met veel leveranciers en uitvoerende partijen, is bekend met inkooptrajecten en is op de hoogte van wet- en regelgeving.

De beroepstitel van interieurarchitect, ook wel binnenhuisarchitect genoemd, is een wettelijk beschermde titel.  Er zijn veel andere beroepen die zich met het interieur bezig houden, zoals stylisten en interieurontwerpers. Een interieurarchitect staat ingeschreven in het architectenregister en heeft een gerichte HBO-opleiding voltooid.

Wat is de meerwaarde van AP-Interieurarchitect?

Annemieke Plomp is een bouwkundig interieurarchitect of binnenhuisarchitect uit Drenthe.  Ze is van mening is dat het bij een project niet alleen gaat om het “aankleden” maar vaak om een uitgebreid en soms complex veranderingsproces, waarbij zij een belangrijke rol kan spelen. Niet alleen als creatieve ontwerper maar ook als bruggenbouwer tussen de opdrachtgever en de verschillende belanghebbenden die bij veelal grotere projecten betrokken zijn bij het ontwerpproces. Alles hangt aan elkaar samen: beslissingen op het ene gebied zijn weer van invloed op een ander en de interieurarchitect is de aangewezen persoon om het totaalbeeld goed in de gaten te houden en alle wensen en eisen te vertalen naar een compleet en gewenst eindresultaat. Tenslotte moeten zo veel mogelijk gebruikers van een gebouw zich na de aanpassingen tevreden voelen in de nieuwe omgeving. Ook bij kleinere projecten weet Annemieke meestal goed de samenwerking te vinden met de opdrachtgever. Door de jarenlange ervaring in haar vakgebied weet ze feilloos het beste uit de mogelijkheden van de ruimte te halen waar de opdrachtgever vaak positief mee wordt verrast.

Kijk wat wij voor jou kunnen betekenen als binnenhuisarchitect, werkzaam in o.a. Drenthe, Groningen en Friesland: https://ap-interieurarchitect.nl/binnenhuisarchitect/

Ontwerp verbouw vakantiewoning Gasselte

 
 

Ook een prachtig interieurontwerp voor jou op maat?

Krijg een goed en doordacht advies van een ervaren en onafhankelijke interieurarchitect.

Laat je contactgegevens achter en we nemen contact met je op