Renovatie Zorgcentrum Nijenstede

Renovatie zorgcentrum Nijenstede Steenwijk

Wat is Nijenstede?

Bron: Website Noorderboog

Woonzorgcentrum Nijenstede is al ruim 50 jaar een begrip in Steenwijk. Op een schitterende locatie in het hart van Steenwijk vormen 138 appartementen samen het gastvrije Woonzorgcentrum Nijenstede. De aangename, onlangs gerenoveerde appartementen bevinden zich in een gastvrije omgeving en bieden veiligheid en comfort. Onze zorg- en dienstverlening richt zich op geluk, veiligheid en zelfstandigheid. We gaan daarbij uit van de eigenheid van ieder mens met vrijheid van levensbeschouwing en wederzijds respect.

Ontwerpopgave: Met beperkt budget de vele gangen in het huis meer herkenbaar en lichter maken

Het gebouw van zorgcentrum Nijenstede had heel veel gelijke en donkere gangen met donker schoonmetselwerk.  De opdrachtgever wenste een oplossing met meer herkenbaarheid en meer lichte kleuren.

Er is voor gekozen om per vleugel een bepaald thema te kiezen met bijbehorende grote foto’s aan de wanden. Per verdieping hebben de foto’s een andere vorm om herkenbaarheid per etage te geven. Een wand per gang is in een lichte kleur geschilderd.Hieronder zijn wat voorbeelden van het resultaat te zien.

Het belang van een goed interieurontwerp in de gezondheidszorg

Juist voor mensen die om gezondheidsredenen gebruik maken van grote, vaak complexe zorggebouwen is het van belang dat zij zich prettig voelen en makkelijk hun weg kunnen vinden. Een interieurarchitect kan daar een belangrijke adviserende rol in spelen. Begrippen als oriëntatie, daglicht, verantwoord kleur- en materiaalgebruik, contact met de natuur, herkenbaarheid, functionaliteit zijn van belang bij een interieur. Een prettig en functioneel interieur kan zeker bijdragen aan het welbevinden van patiënten en gebruikers. Tegenwoordig wil men deze onderwerpen wel benoemen onder de begrippen healing environment en evidence based design.

We hebben ervaring met veel branches in de gezondheidszorg

Annemieke Plomp heeft veel ervaring in het adviseren over en het ontwerpen van interieurs van zorgvastgoed. Voorbeelden hiervan zijn poliklinieken, hoofdkantoren, huisvesting voor oudere mensen, mensen met dementie, kantoren met gesprekskamers en huisvesting voor mensen met psychische problemen.

Renovatie Zorgcentrum Nijenstede

Ook voor jou een passend interieurontwerp?

Wij ontwerpen de beste oplossingen, niet de makkelijkste!